Fitness terem

Fitness terem

Ha szállóvendégünk, vagy csak alkalmanként szeretné élvezni hotelünk wellnessrészlegét, mostantól Fitness termünket is igénybe veheti, hogy teljes legyen a kikapcsolódás.

Árak:- szállóvendégeknek: 1.000 Ft/alkalom
- külsősöknek: wellness belépő mellé + 1.000 Ft
- külsősöknek wellness bérlet mellé + 5.000 Ft

Nyitvatartás: Hétfőtől vasárnapig, 14:00-22:00

A Fitness terem felszereltsége:
- 2 db futópad
- 1 db elliptical
- 1 db lépcsőző
- 1 db háttámlás szobakerékpár
- 1 db felsőtest erősítő gép
- 1 db alsótest erősítő gép
- 1 db hiperextenziós pad
- 10 db-os súlyzó készlet

6 ok, amiért érdemes rendszeresen testmozgást végeznie:

1. Csökkenti a stresszt

A testmozgás legáltalánosabb mentális haszna a stresszoldás. A testedzés során fellépő izzadás segít a testi és lelki stressz kezelésében. A mozgás megnöveli az agy stresszválaszt mérséklő vegyületének, a noradrenalinnak a koncentrációját is.

2. Növeli az önbizalmat

A fizikai erőnlét növelheti az önbecsülést és fejlesztheti a pozitív önképet. Függetlenül a testsúlytól, nemtől vagy életkortól a testedzés által az ember gyorsan ráeszmélhet a saját vonzerejére, vagyis az önértékelésre.

3. Enyhíti a szorongást

Azok a kémiai anyagok, amelyek a testmozgás során és után feszabadulnak, a szorongásos megbetegedésben szenvedőknek segítenek megnyugodni. A futópadon végzett közepes vagy attól nagyobb intenzitású aerob testmozgás pedig magát a szorongásérzetet csökkentheti.

4. Fokozza az agyi teljesítményt

Különböző, egereken és embereken végzett tanulmányok azt mutatták, hogy a kardiovaszkuláris edzés új agysejteket hozhat létre (más néven neurogenezis) és fejlesztheti az általános agyi teljesítményt.

5. Segíti az alvást

A lefekvés előtt 5-6 órával végzett mozgás megemeli a test maghőmérsékletét. Mikor néhány órával később a test hőmérséklete visszaesik a normál tartományra, ez azt jelzi a testnek, hogy itt az ideje aludni.

6. Feltölt energiával

A kutatás szerint azok a munkások, akik rendszeresen végeznek testedzést, termelékenyebbek és több energiájuk van, mint a többet ülő társaiknak. Bár a sűrű napirendek eléggé megnehezítik, hogy a nap közepére szorítsunk be egy edzést, néhány szakember úgy véli, hogy a test biológiai órája miatt a dél az ideális időpont az edzésre.